Články

"Je kurz určený aj pre mňa, keď som na bežkách nikdy nestál/nestála? Zapožičiate mi výstroj? Kedy môžem kurz stornovať? Čo v prípade nepriaznivého počasia? Je kurz vhodný aj pre moje deti? Dá mi váš kurz niečo nové, keď už bežkovať ako-tak viem? Ako sa dostanem na miesto kurzu?"

V bežeckom lyžovaní rozoznávame dve základné techniky. Je to klasická technika a tzv. voľná technika (korčuľovanie, alebo po anglicky skate). Podľa toho, ktorej technike sa chceme venovať, podľa toho si vyberáme i výstroj.

Tiež máte doma deti a radi by ste ich priviedli k bežkovaniu? Patrí medzi najzdravšie športy a pokiaľ už mladé nádeje zvládneme vytiahnuť spred obrazoviek smartfónov a počítačov do prírody, sme na dobrej ceste. Lenže, ako začať, keď nemáme žiadne informácie a na čo si dať pozor? Prečítajte si našich 6 tipov.

Jeseň je v plnom prúde a to znamená, že "naša" sezóna sa nám nezadržateľne blíži. Trikrát hurá! Už je to raz tak. Ten, kto má bežky rád, teší sa na zimu a sneh, na čas, kedy si bude opäť môcť vychutnať pohyb v zasneženej prírode. Prinášame vám zopár inšprirácií a zaujímavých tipov, ktoré môžu pomôcť znásobiť radostné pocity z bežkovania,...

Zaži športovú jeseň v rakúskych alpách, Už sa to stáva tradíciou, každý rok na jeseň spolu s našimi kamarátmi cestujeme na krátky športový camp do dedinky Ramsau pod ľadovcom Dachstein.
Spolu si zabehneme pár nádherných bežeckých úsekov ktoré vidíš len tu, a ten kto bude mať chuť a možnosť určite si netreba nechať ujsť a zabežkovať si na ľadovci...